1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stal guld och vigselringar på jobbet

En kvinna som tidigare varit anställd i hemtjänsten i Karlskrona misstänks för stöld.
Karlskrona • Publicerad 24 juli 2013
Kvinnan som varit anställd i hemtjänsten i Karlskrona misstänks för stöld av fler smycken.
Kvinnan som varit anställd i hemtjänsten i Karlskrona misstänks för stöld av fler smycken.Foto: Staffan LËwstedt / SvD / SCANPI

Den 46-åriga kvinnan misstänks för stöld från personer som haft hemtjänst. Kvinnan, som tidigare varit anställd på hemtjänsten i Karlskrona har enligt åtalet tagit guldföremål, som vigselringar, förlovningsringar, armband, halsband och klockor.

Kvinnans arbetsuppgifter var i huvudsak att städa hemma hos äldre och sjuka i kommunen. Men att städa och hjälpa till var inte det enda hon gjorde, hon misstänks för att ha stulit smycken till ett värde av 43 000 kronor.

Kvinnan har efter stölderna sålt vidare smyckena till olika företag som arbetar med guld.

Den 46-åriga kvinnan erkänner merparten av brotten, men hävdar att en del av de smycken som hon sålt vidare varit arvegods efter hennes avlidna moder och mormoder.

Kvinnans far kommer att vittna för att motbevisa att smyckena varit arvegods.

Livia Bergvall
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.