1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Språkröret backar om bostäder för de rika

För ett år sedan var miljöpartiets Marcel Abedini trött på politiker som försökte locka till sig "det rika folket". Nu vill han se nya miljonvillor vid havet på Hästö.
Karlskrona • Publicerad 11 januari 2007

När Marcel Abedini för snart ett år sedan medverkade i en offentlig debatt om stadsplanering sa han så här:

"Jag är så trött på horaktiga kommunpolitiker som tävlar om vem ska bygga de finaste bostäderna och locka till sig det rika folket".

Inga invändningar När kommunstyrelsen i veckan tog ställning till försäljningen av havsnära mark på Hästö hade miljöpartiet inga invändningar. Och det trots att samarbetskollegan Jan Lennartsson (m) sagt att han gärna ser att området förvandlas till en gräddhylla för rika direktörer.

Blir fastighetsaffären på 3,8 miljoner kronor verklighet väntas köparen Spigg Telekommunikation AB ta fram ett tiotal exklusiva villatomter på Hästö Marina.

- Vi säger ja till försäljning, men vill försöka skapa ett blandat boende. Jag ser gärna att det byggs hyresrätter både på Hästö, säger Marcel Abedini.

För ett år sedan lät det annorlunda.

- Min protest den gången gällde den ensidiga planeringen av bostäder. Jag har ingenting emot att rika människor får bra tomter, men det måste finnas en balans.

Förvånad opposition Oppositionsråd Christina Mattisson (s) är förvånad över miljöpartiets inställning.

Och för att driva igenom affären i fullmäktige behöver den borgerliga femklövern stöd av Sverigedemokraterna.

Gruppledaren Richard Jomshof röstade ja i kommunstyrelsen, men är fortfarande inte helt övertygad om att en försäljning är rätt.

- Vi ser gärna ett blandat bonde. Men för vår del har tidsaspekten varit avgörande.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.