1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Socialen ovetande om trakasserierna

Socialen jobbade med problemen i Rödeby. Men att det fanns en trakasserad familj visste man inte. - Visst kunde vi ha gjort mer, säger socialchefen Göran Bohman.
Karlskrona • Publicerad 8 oktober 2007
SKOTTDRAMA. Polisen var vid platsen för skottdramat i stort sett hela helgen. Bland annat genomfördes en del förhör på plats och tekniker säkrade spår. Foto: Staffan Lindbom
SKOTTDRAMA. Polisen var vid platsen för skottdramat i stort sett hela helgen. Bland annat genomfördes en del förhör på plats och tekniker säkrade spår. Foto: Staffan LindbomFoto: 
Alla som behöver hjälp och stöd ska få det", säger socialchefen Göran Bohman. Foto: Hans G Friberg
Alla som behöver hjälp och stöd ska få det", säger socialchefen Göran Bohman. Foto: Hans G FribergFoto: Hans G Friberg

Socialens fältgrupp och andra funktioner har arbetat aktivt med de ungdomar som har behövt stöd. Det gäller även några av dem som fanns med vid skottdramat natten till lördagen.

Men att det fanns en familj som trakasserades av Rödebyungdomar visste inte socialförvaltningen. Varför polisen inte, som i vanliga fall när det gäller unga, informerat om problemen är oklart.

- Samarbetet med polisen fungerar mycket bra. Så det är lite förvånande att vi inte visste något om just den saken, säger Göran Bohman.

- Vi ska prata med polisen om det och vi ska göra en egen utredning för att se om det är vi som missat något.

Anser ni att ni gjort tillräckligt i Rödeby?

- Vi har varit i gång i Rödeby under många år och jag vill

påstå att vi har jobbat med de problem vi har känt till, säger Göran Bohman.

- Jag ska vara ödmjuk och säga att vi sannolikt kunde ha gjort mer för att få lugn i området. Men vi har som sagt jobbat med de problem vi vetat om och det kommer vi att göra under lång tid framöver.

Kraftfulla åtgärder Redan på måndagseftermiddagen kommer socialen, skolan och polisen att samlas. Kraftfulla åtgärder ska sättas in för att hantera den uppkomna situationen.

- Vi ska sätta in alla klutar för att lugna situationen i Rödeby. Alla som behöver hjälp och stöd ska få det, säger Göran Bohman.

Krisgrupp snabbt på plats Han är mycket nöjd över hur väl krisorganisationen fungerat. Redan en timme efter dramat var de första på plats och sedan har gruppen jobbat mer eller mindre konstant.

- Vi har dels mött alla som behöver stöd i den svåra stunden. Men viktigast av allt har vi grepp om alla som var på platsen, både familjen och ungdomarna, konstaterar Göran Bohman.

- Alla har fått den hjälp och det stöd som behövts och det kommer att fortsätta så länge det behövs.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.