1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Snart visas planerna med stadsmarinan

I december lanserar stadsarkitekt Claes-Åke Kindlund i Karlskrona sin vision om hur den nya stadsmarinan ska byggas samman med resten av handelshamnen.
Karlskrona • Publicerad 14 november 2005

Första etappen av förvandlingen av hamnområdet är nu på väg fram och går ut på samråd. Det betyder att det är fritt fram att lämna synpunkter på planerna för området.

Området innefattar första delen av hamnen från gästhamnen och en bit bort. Enligt planerna ska Kustbevakningen in i nya fräscha lokaler, där tidigare Polenfärjan låg. Dessutom ska det till dubbelt så många båtplatser som nu samt ett antal övernattningslägenheter samt butiker med marint sortiment.

December

Någon gång i december ska stadsarkitekten Claes-Åke Kindlund presentera en grovskiss över området från nuvarande go cart-bana och ner på Aspöfärjan.

-Sedan tidigare finns det ett 70-tal förslag efter att unga arkitekter deltog i tävlingen för området och jag ska försöka göra en sammanställning av det bästa ur förslagen, säger han.

Aspöfärjan kvar

Klart redan är att förslaget kommer att innehålla ett stort inslag bostäder.

-Och Aspöfärjan ligger nog kvar på nuvarande plats, säger Claes-Åke Kindlund.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.