1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Smugglade knark bland blommorna

En blomsterhandlare i Blekinge fick av misstag en låda som innehöll drogen kat. Med det kom tullen en smugglingshärva på spåren och två män har nu åtalats.
Karlskrona • Publicerad 3 april 2003

Smugglingen ska ha pågått sedan september förra året. Narkotikan har smugglats in med lastbilstransporter av blommor. Hos en blomstergrossist i nordvästra Skåne har narkotikan sedan lastats om och spridits ut i landet.

Smugglingen avslöjades när en av lådorna kom på villovägar. Den hamnade av misstag hos en blomsterhandlare i Blekinge och tullverket i Helsingborg började spana mot grossisten. Efter ett par dagar dök två män upp och började lasta en skåpbil med kartonger innehållande 200 kilo kat. Kartongerna hade kommit med en holländsk lastbil med snittblommor.

De två männen, som kommer från Örebrotrakten, greps och har nu åtalats misstänkta för smuggling. Ytterligare fyra män misstänks för inblandning. Totalt tror tullen att närmare 2,5 ton kat har lastats om hos grossisten. Varken grossisten eller blomsterhandlaren i Blekinge misstänks för något brott.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.