1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Smittrisk stoppar resor till Hongkong

På företaget Metso Dynapac AB i Karlskrona har reserestriktioner med anledning av lungsjukdomen, sars, införts.
Dynapac har en fabrik i Pekingområdet med 120 anställda och gör regelbundet affärsbesök i bland annat Hongkong och Vietnam.
Karlskrona • Publicerad 16 april 2003

- Vi har stoppat alla resor till de områden där man varnar för sjukdomssmitta. För oss gäller det stopp för resor till Hongkong som gränsar till den kinesiska Guang-Dongprovinsen där sjukdomen finns, säger Metso Dynapac:s vd Lennart Nilsson.

Försiktighet

Han har nyligen kommit hem från ett besök i Peking där företaget har en fabrik som tillverkar vägvältare och asfaltläggare.

- Ingen av våra 120 anställda i Kina har blivit sjuk och vi har gått ut med en uppmaning om försiktighet till samtliga anställda, både till de som jobbar på plats i Kina och till de svenskar som reser ut till försäljningsbolagen eller i servicejobb, säger Lennart Nilsson.

Lämna rummet

Det handlar om att tvätta händerna om man har tagit i hand och om att genast lämna rummet om någon sitter och hostar och visar tecken på förkylning.

- Visst ska man vara försiktig men det är också viktigt att lägga riskerna vid rimliga proportioner. Av Pekings totala befolkning på 15 miljoner människor har ett 40-tal fall av sars rapporterats varav fyra har avlidit, säger Lennart Nilsson.

På företaget ITT-Flygt i Emmaboda har man gått ett steg längre i försiktighet. Företaget har satt anställda som kommer hem från en resa i Kina eller Vietnam i "karantän" hemma med full lön i tio dagar.

Detta med anledning av att övrig personal känt oro över att vistas tillsammans med arbetskamrater som varit i smittade områden.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.