1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Slut på tålamod efter överdos av GHB

Han höll på att dö av drogen GHB under Tosia Bonnadagarna i Ronneby.
Återfallet i missbruk var samtidigt droppen för myndigheterna som gett 20-åringen flera chanser. Nu döms han till fängelse.
Karlskrona • Publicerad 11 september 2010

Redan 2008 dömdes mannen till skyddstillsyn för misshandel. Bara knappt ett halvår senare var det dags igen, den här gången gällde det stöld, grov stöld, rån, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Mannen som fortfarande bara var 18 år skulle egentligen fått ett års fängelse. Men domaren valde att ge honom en chans till och den gamla skyddstillsynen fick fortsätta. Nu sattes också hårda krav på att 18-åringen skulle genomgå ett särskilt behandlingsprogram.

Det gick till en början bra, förutom en varning. Men mot slutet misskötte sig 20-åringen både under tiden på ett behandlingshem och på "eftervård" hemma i Karlskrona igen. Och så närmade sig Tosia Bonnadagarna i Ronneby.

De slutade med att mannen fick föras till sjukhus efter en överdos av drogen GHB.

Domstolen bestämde igår att skyddstillsynen ska upphöra. I stället blir det fängelse, inte i ett år, men i alla fall i tre månader på grund av tiden som han ändå lagt på olika behandlingsprogram.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.