1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Slog ner man utanför nattklubb - åtalades

Mannen misshandlades så illa att ambulans fick larmas.
En 26-åring greps av polisen.
Han ansåg att mannen tafsat på hans flickvän.
Karlskrona • Publicerad 8 april 2005

Det var i somras som mannen var ute på en nattklubb i Karlskrona. Han säger själv att han kan ha sagt något till en kvinna och möjligen kan ha stött till henne. Men kvinnan, en 26-åring, menar att han bland annat tog henne på brösten. Han hade varit så enträgen att kvinnan till slut kände sig tvingad att ge honom en örfil. Det fick också hennes lika gamla pojkvän veta och gemensamt påpekade de för mannen vad de tyckte om det.

"Mycket aggressiv"

Lite senare stod mannen ute på Ronnebygatan. Då kom paret gående och det blev en diskussion. 26-åringen beskrevs av ett vittne som mycket aggressiv och att han ville visa sig tuff inför flickvännen. Vittnet såg också att mannen till slut slogs ner med ett mycket kraftigt knytnävsslag. Offret själv vet inte riktigt vad som hände eftersom han för en stund tappade medvetandet.

Fick hjälp

Gärningsmannen och hans flickvän försvann från platsen. Människor kom för att hjälpa den misshandlade mannen. Han hade en kraftig svullnad över ena ansiktshalvan, ögat rann och läppen var skadad. Ambulans tillkallades och han fördes till sjukhus för vård.

Båda nekar

Paret nekar till brott. Kvinnan medger en örfil, men menar att den behövdes när hon kände sig trängd. Men att 26-åringen skulle använt näven nekar de till. Båda hävdar att det bara utdelades ett par knuffar.

Men med tanke på vittnesuppgifterna och de skador som mannen drabbades av anser åklagaren att det är tydligt att det rörde sig om en misshandel. Därför åtalades både mannen och kvinnan i går. Mannen misstänks för misshandel och kvinnan för ringa misshandel.

Det finns också en anmälan mot offret. Kvinnan har anmält honom som misstänkt för ofredande. Den hanteras dock separat.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.