1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skottdramat: ord står mot ord

Mopedgänget och den utsatta familjens versioner går isär. Frågan är vad som utlöste dödsskjutningen.
Karlskrona • Publicerad 13 oktober 2007

Redan i måndags, två dygn efter skotten i Rödeby, valde den häktade 50-åringens familj att ge sin bild av vad som fick trebarnspappan att använda sitt jaktgevär mot pojkarna.

De ungdomar som befann sig på gården under natten ger en annan version.

Bakgrunden till tragedin

- Familjen vittnar om år av trakasserier, förföljelse, kränkningar och skadegörelse. Hårdast drabbad är familjens 19-årige son.

-Enligt 17-årige Jonas är det framför allt den skottskadade 16-åringen och familjens son som varit i konflikt med varandra. Det har pågått sedan de två gick i samma skola.

Händelserna under kvällen

- Enligt familjen började trakasserierna på lördagen med att familjemedlemmar hotades på byn. Mopedgänget ska bland annat ha sparkat på familjens bil samt blockerat vägen för dem.

-Enligt gänget ska bråket ha utlösts av att en närstående till familjen under kvällen misshandlade den skadade 16-åringen. Gänget ska enligt uppgift också ha bjudits upp till gården för att "prata ut".

Händelserna på gården

- Enligt familjen var en eller flera ungdomar beväpnade med träplankor. Pappan sover och vaknar av tumultet utanför. Han känner sig hotad, vill freda sin familj och skjuter.

-Sex pojkar befann sig på platsen. 16-åringen ringde familjen och ryckte, enligt vittnen, i ytterdörren. Pappan kommer omgående ut ur huset och skjuter flera skott.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.