Skolan ändrar sig efter Facebookinlägg

Karlskrona Artikeln publicerades
Hästöskolan och Sophia Ahlin.
Hästöskolan och Sophia Ahlin.

Föräldrar skulle vara tvungna att skjutsa barnen. Nu beställer skolan bussar till utflykt efter att föräldrar kritiserat skolan på Facebook.

Det var efter att kommunpolitikern Sophia Ahlin (M) delade ett inlägg på Facebook där hon kommenterade det utskick som hade gått ut till alla föräldrar med barn på Hästöskolan. Inför höstterminen ska eleverna på ett läger med samling två mil från skolan men skolan ordnade ingen transport och dessutom skulle hämtning från lägret ske mitt på dagen.

– Jag gjorde inlägget för jag kände att jag vill sätta ner foten, det här inte okej och bryter mot skollagen och det är inte heller första gången som ledningen på Hästöskolan gör så här, säger Sophia Ahlin som själv har barn på skolan.

Både upprörda föräldrar, rektorer och andra politiker som kommenterade Sophia Ahlins inlägg som även delats över hundra gånger på Facebook. Och nu ändrar skolan sitt beslut enligt Marina Eriksson på kunskapsförvaltningen:

    – Jag har pratat med Lisa Lejhall och hon har sagt att man har gjort fel och hon har tagit beslutet att beställa bussar till utflykten i stället. Det är inte helt klart än, men hon ska återkomma till mig när hon har fått tag i bussar till utflykten, säger Marina Eriksson.

    Det är inte första gången Hästöskolan har fått kritik för att de bryter mot skollagen. Tidigare har de uppmanat föräldrar att skicka med eleverna frukt till skolan något som många föräldrar reagerade på då.

    Sophia Ahlin tycker det är bra att förvaltningen korrigerar sitt misttag.

    – Det är ju helt rätt, att det går in och korrigerar sitt misstag och det har ju märkts att här verkligen har engagerat många personer. Inlägget har delats över 120 gånger, men samtidigt ska jag ju inte behöva skriva inlägget från början, säger Sophia Ahlin.