Skola larmar: Okänd man lockade barn med godis

Lyckeby Artikeln publicerades

En man ska ha lockat ett barn med godis på Spandeltorpsskolan. Barnet sa nej och gick därifrån, nu utökas beredskapen under rasterna och polisen ökar sin närvaro i området.

Polisen sprider information om händelsen internt.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Polisen sprider information om händelsen internt.

Efter att en okänd man uppges ha försökt locka med sig ett barn in i en bil vid Spandelstorpskolan i Lyckeby sätter skolan in extra personal på rasterna, som SVT Nyheter Blekinge var först med att berätta.

Det är en elev på skolan som berättat för sina föräldrar att en okänd man försökte locka barnet med godis. När barnet sa nej ska mannen ha frågat igen och påpekat att han har godis i bilen. Barnet sa fortfarande nej och gick tillbaks till skolan. Efter att barnet berättat för föräldrarna gjorde dem en polisanmälan.

– Det finns inga övriga vittnen och det är alltid svårt med ålder på misstänkta när barn ska beskriva, men under 30 tror vi den misstänkte är, säger förundersökningsledare Fredrik Wettergren.

På skolan fick man informationen under torsdagen, då såg man till att informera alla lärare och se till så att man har större beredskap under raster.

– Det är ingen här på skolan som har sett det, men nu har vi informerat vårdnadshavare och ser till att ha extra beredskap under skoltid, säger Annika Ekheimer Bengtsson biträdande rektor på Spandeltorpsskolan.

Polisen ser till att öka närvaron i området, man ser också till att skolor runtomkring blir varse om händelsen.

– Vi sprider det även inom polisen, det finns inte mycket att gå på just nu men ju mer arbete vi gör nu desto större chans att vi kan göra något om vi får ett bättre signalement eller något annat händer, säger Fredrik Wettergren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.