1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skar sin kompis i pannan med stilett

Den 34-årige Karlskronabon skar ett djupt jack i pannan på sin kompis med en stilett.
Han stal i berusat tillstånd en bil som han sedan körde i diket.
I går dömdes han till skyddstillsyn och kontraktsvård.
Karlskrona • Publicerad 19 januari 2002

Blekinge tingsrätt konstaterar i sin att dom brotten som 34-åringen gjort sig skyldig till, misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och grovt rattfylleri, normalt sett skulle gett ett fängelsestraff på nio månader. Men då mannen frivilligt skrivit in sig på ett behandlingshem för att komma tillrätta med sitt missbruk, anser tingsrätten att skyddstillsyn i förening med behandlingsplan är tillräckligt.

Bråk om gitarr

I slutet av augusti fick den 34-årige mannen besök av två kompisar i sin bostad i centrala Karlskrona. Det dracks en hel del sprit och 34-åringen började bråka med en av kompisarna, en 37-årig Karlskronabo.

Bråket gällde en gitarr som 34-åringen beskylldes för att ha stulit.

Han tog en stilett, satte den mot halsen på 37-åringen och skar sedan honom med en snabb rörelse i pannan. Snittet blev 10 centimeter långt och gick ända ner till pannbenet.

Under förhandlingarna i tingsrätten berättade 37-åringen om den dödsångest han känt efter misshandeln. Han berättade också att han försökt dämpa sin ångest med alkohol, vilket resulterade i att han tvångsomhändertogs enligt lagen om vård av missbrukare.

34-åringen dömdes för misshandel mot sitt nekande och ska betala knappt 36 000 kronor i skadestånd till 37-åringen.

Körde genom grindar

Mannen har dock erkänt att han gjort sig skyldig till tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och grovt rattfylleri. I mitten av juli förra året stal han en Opel Caravan i ett parkeringshus på Högabergsgatan i Karlskrona. Han var berusad och körde rakt igenom de låsta grindarna till parkeringshuset. Därefter åkte han till Sturkö där bilen kördes i diket.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.