1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skadad av flaggstång

Besöket på Liseberg blev mer äventyrligt än vad en 46-årig Karlskronabo och fyra barn kunnat drömma om. Mannen hamnade på sjukhus. Barnen fick sova över i parkchefens villa.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2006

De fyra barnen, som är i elva- till tolvårsåldern, två från Karlskronatrakten och två brorsbarn från Öland, skulle få en heldag på Liseberg i Göteborg. De hade åkt nästan allt de ville och skulle ge sig därifrån. Men först skulle centerhjulet åkas.

En mindre flaggstång De stod i kö, då en mindre flaggstång ett så kallat flaggstandar föll rakt på mannen. Mannen slogs till marken och ambulans tillkallades. Barnen och besökare på Liseberg chockades. Mannen fördes till sjukhus. En Lisebergsvärd följde med mannen och barnen till sjukhus, där mannen fick stanna kvar. Han var hela tiden vid medvetande men klagade över smärtor i huvud och nacke.

Jourhavande parkchef Peter Andersson tog med sig alla fyra barnen till sin villa, där de blev väl omhändertagna.

- På morgonen fick vi besked att mannen kunde lämna sjukhuset, efter röntgen, säger han. Jag åkte och hämtade honom, sedan åt vi gemensam frukost, mannen, de fyra barnen och min familj, innan de tog tåget hem till Karlskrona.

Lossat från fästet Vid olyckan hade flaggstången lossat från sitt fäste i marken och ramlat rakt på 46-åringen. Flaggstången hade rostat nedanför asfaltkanten. Det räckte med att någon lutade sig mot den.

Nu kommer Liseberg att skicka formulär med skadeanmälan till mannen.

För barnen och deras båda familjer slutar allt på bästa sätt. Som kompensation får alla ett gratisdygn på Liseberg med hotellrum, mat och alla nöjen på Liseberg.

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.