Servicekontoret stängt på grund av hot ännu en gång

Karlskrona Artikeln publicerades

Ännu en gång har servicekontoret i Karlskrona stängt på grund av hot. Personal i receptionen mottog ett hot under måndagen och därför har kontoret varit stängt under hela tisdagen.

För andra gången på mindre än två veckor har kontoret fått sätta upp en lapp där de stängs på grund av hot.
Foto: Annelie Henrysson
För andra gången på mindre än två veckor har kontoret fått sätta upp en lapp där de stängs på grund av hot.

Servicekontoret i Karlskrona där bland annat kommunen, Skatteverket och Försäkringskassan har kontor stängdes under tisdagen på grund av hot.

– En person har uttryckt hot mot personalen där under måndagskvällen, så vi hade stängt idag, säger Maria Persson, förvaltningschef för Arbetsmarknadsförvaltningen.

Hotet mottogs av anställda i receptionen och det är inte första gången detta har hänt. För cirka två veckor sedan stängdes servicekontoret av samma anledning. Personen som hotade personalen under måndagen har varit inblandad i liknande fall mot servicekontoret tidigare, men det har även andra personer varit.

– Vi jobbar just nu med säkerhetschefen i kommunen för att se över om det är några rutiner vi behöver förändra, säger Maria Persson.

Vad den hotade personen visste inte Maria Persson. Servicekontoret ska dock endast vara stängt idag och kommer vara öppet igen under onsdagen.

– Det är självklart att det uppstår oro när det händer, men vi har haft tre dialogmöten med våra anställda och stängde idag. Vi har även larm och väktare på plats, säger Maria Persson.

Denna syn möttes besökare av för två veckor sedan när de skulle besöka Servicekontoret i Karlskrona.
Foto: Gunnar Svensson
Denna syn möttes besökare av för två veckor sedan när de skulle besöka Servicekontoret i Karlskrona.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.