Så firas julmånaden i centrumbutikerna

Karlskrona Artikeln publicerades
Meletios Ioannidis och centrumföreningens Linda Olsson, Johanna Mazetti och Jonna Citron är redo för årets mest intensiva handelsmånad.
Foto:Christian Hylse
Meletios Ioannidis och centrumföreningens Linda Olsson, Johanna Mazetti och Jonna Citron är redo för årets mest intensiva handelsmånad.

På fredag eftermiddag tänds all julbelysning i centrala Karlskrona.

Samtidigt.

Det blir startskottet för årets mest intensiva shoppingmånad.

För att möta en allt tuffare konkurrens från e-butikerna så satsar Karlskrona City på att ge centrumbesökarna en lika stark som genuin känsla av jul.

– Alla minns hur det var som barn. Man kände dofterna och såg butikernas julskyltning. Den känslan är omöjlig att få på nätet, säger Johanna Mazetti, projektledare Karlskrona City.

I år får barnen inte bara träffa tomten utan också tomtemor. Det blir även utlottning av presentkort, julparad, ponny- lama- och åsneridning samt mycket annat.

    – Vi har julparaden för tredje året i rad och det är numera en uppskattat tradition. Som vanligt arrangeras paraden när skolorna tar jullov, torsdagen den 21 december. I år är även Hemvärnets ungdomsmusikkår med i paraden, säger Johanna Mazetti.

    Dessutom har den före detta skobutiken i Kronan förvandlats till en julbutik som nu drivs av cityföreningen fram till jul.

    – Det är tråkigt med tomma lokaler och vi hoppas så klart på en ny hyresgäst snart, men nu kör vi en julbutik här med diverse godsaker, säger Linda Olsson, centrumledare för Modehuset Kronan.

    Från och med denna söndag och fram till jul har centrumbutikerna söndagsöppet.

    – Det är numera öppet varje dag fram till julafton, säger Johanna Mazetti.