1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

S-satsning sågas av borgerlig fyrklöver

S-löftet om kraftfulla satsningar på de kommunanställda efter valet sågas av den borgerliga fyrklövern.
Karlskrona • Publicerad 6 september 2002

KARLSKRONA

- Ett bluffskott, säger gruppledare Claes Bothén (kd). Samma dag som de säger sig vilja satsa på personalen säger socialdemokraterna i praktiken ja till besparingar i äldrenämnden.

Det socialdemokratiska utspelet om stora satsningar på de kommunanställda möter kritik från de politiska motståndarna.

Inte en enda krona

- Det finns inte enda krona avsatt från socialdemokraterna för att genomföra de satsningar man pratar om.

- Det heter bara att pengarna ska fram och det är inte trovärdigt, säger Claes Bothén, som undrar om det är färre anställda i omsorgen som ska bekosta friskvård och personalklubbar?

- Så måste man ju tolka det, fortsätter han. Samma dag som socialdemokraterna presenterar de här satsningarna ville fyrklövern begära åtta miljoner kronor extra till äldrenämnden för att täcka det förväntade underskottet nästa år, men det sa socialdemokraterna nej till. Med andra ord så handlar det alltså om besparing nästa år på motsvarande pengar.

Claes Bothén säger att socialdemokraterna ger dubbla budskap.

Krävs på svar

- Vi krävs på svar om hur vi ska redovisa våra satsningar och kan också svara på det. Men när socialdemokraterna lovar satsningar heter det bara att pengarna ska fram. Det ekar ihåligt när man säger ja till satsningar och samtidigt nej till pengar till äldrenämnden.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.