1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Robert Broberg är fortfarande hungrig

Han lär sig att vara med sig själv, han sjunger och talar om att åldras, men han gillar läget och är fortfarande hungrig. Det är Robert Broberg, med sin akustiska gitarr och sina otroliga ordlekar och rim, sin röst och musik.
Karlskrona • Publicerad 21 oktober 2003

I går besökte han Karlskrona och Konserthuset. Och trots avslutningslåtarna, de numera klassiska Som bara båtar kan och Maria Therese, var det den nya, Fortfarande hungrig, som hängde kvar i öronen långt efter det att föreställningen var över.

Det blev en kväll full av humor, värme, vemod, lite sorg och igenkännande.

Åderbråcksrock

- Ni har också blivit äldre konstaterade Robert Broberg och tittade ut på publiken. Men innan dess hade han dragit en mycket kort Ålderdomsblues, där han "glömt" fortsättningen och en riktig rocklåt, Åderbråcksrock. Jodå, det var Robert Broberg som trollade med orden som bara Robert kan. Sjunga kan han också, för att inte tala om att hantera sin hederliga akustiska gitarr.

Visst handlade det om Robert Broberg, annars hade det knappast varit han. Men många kände säkert igen sig i mörkret, i det grå, grå, grå eller i morgonångesten, i kärleken, nyförälskelsen, där den nya kärleken är otroligt otrogen, lämnar disken för att bli smekt i menisken, jo det är Broberg det.

Vara ensam

Och så det där att bli äldre. Och att vara ensam och lära sig att vara med sig själv, det håller Robert Broberg på att lära sig. Han lärde sig en bit av det genom att gå till sitt hotellrum efter att ha gett publiken allt i går kväll.

Det låter tungt, men det blev det aldrig, väl lite vemod, som förlöstes av dånande skrattsalvor.

Morgonångest

- För när det är som mörkast blir det alltid ljust, när jag är nere då kan jag skapa musik och text. Det går inte när jag är uppåt. Morgonångesten möter man med att boxa den i magen och känna hur fantastiskt det är att det blir en ny dag gång på gång, menade han.

- Gilla läget sjöng, sa och sjöng den nye Robert Broberg, som har gått in i ytterligare en ny fas i livet, i varje fall i den här föreställningen.

Trots rynkor och lite grått i håret är han Fortfarande hungrig.

maria.lonnberg@blt.se

0455-772 30

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.