1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Regeringsplanet nära allvarlig olycka

Statsminister Fredrik Reinfeldt med tre medarbetare var nära en allvarlig olycka när de skulle flyga med ett av Försvarsmaktens flygplan från flygplatsen Tegel i Berlin till Bremen.
– De hann aldrig ut på startbanan, men hur nära de var vet jag inte, säger Kent Löving, informationschef vid flygflottiljen F 17.
Karlskrona • Publicerad 31 januari 2007

Statsminister Fredrik Reinfeldt med tre medarbetare var nära en allvarlig olycka när de skulle flyga med ett av Försvarsmaktens flygplan från flygplatsen Tegel i Berlin till Bremen på kvällen den 12 januari.

Sedan planet fått starttillstånd och kört ut till startbanan upptäckte piloten att ett annat plan kom in för landning. Piloten larmade då omedelbart flygledartornet och lyckades på så sätt undvika en kollision med det inkommande planet.

Kent Löving, informationschef vid flygflottiljen F 17 i Blekinge, berömmer besättningen som ”föredömligt uppmärksam”.

– De hann aldrig ut på startbanan, men hur nära de var vet jag inte. Det får utredningen visa, säger han till TT.

Enligt uppgifter till tidningen Metro har incidenten utretts i hemlighet i två veckor. Orsaken till händelsen är oklar men tillbudet ses som mycket allvarligt.

– Jag kan föreställa mig att det är väldigt ovanligt med sådana händelser, säger Kent Löving.

Incidenten utreds både Tyskland och i Sverige, men Kent Löving har inget besked om när utredningen kan vara klar.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.