1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rattfull körde in i bergvägg

Konjak, vodka, vin och starköl.
Det var vad en 36-årig Karlskronabo drack kvällen innnan han satte sig i bilen för att köra.
Med 0.99 promille i blodet körde han in i en bergvägg.
Karlskrona • Publicerad 3 april 2013

Den 25 augusti förra året var 36-åringen på fest. Där drack han konjak, vodka, vin och öl. På morgonen efter festen kände han sig bakfull men bestämde sig ändå att köra till City Gross senare på dagen.

36-åringen har själv berättat att han plockade upp en kamrat på hemvägen. Han ville imponera på kompisen genom att "bränna däck" men i en kurva tappade han kontroll över bilen och sedan "minns han inte mer".

36-åringen körde in i en bergvägg och skadade sig allvarligt. Han vårdades på sjukhus i två och en halv vecka med bland annat leverskador och en revbensfraktur som innebar att revbenet trängde in i ena lungan.

Tingsrätten menar att mannen ska dömas för grovt rattfylleri trots att hans promillehalt inte uppnådde en promille. Anledningen är att tingsrätten anser att han utsatt sin omgivning för allvarlig fara.

Mannen döms även för vårdslöshet i trafik och får en villkorlig dom med samhällstjänst på 50 timmar. Om han skulle fått fängelse skulle det handlat om en månad.

Emma Söderbom
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.