1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rasar över kvittofifflet

Avslöjandet om turerna kring Buddhas Bar-konkursen väcker starka reaktioner.
-En stor skam för branschen, säger Christer Holgersson, Piraten.
Karlskrona • Publicerad 20 januari 2006

Utredningen kring Buddhas Bar-konkursen visar bland annat att krogägarna systematiskt betalat ut kontanta löner utan att få kvitton tillbaka. Det framgår också att det i efterhand var omöjligt att kontrollera hur mycket alkohol som sålts i baren eftersom krogen inte dokumenterat intäkterna.

I dag rasar flera Karlskronakrögare över det misstänkta kvittofifflet. Mikael Lagman, som driver Nivå och är ordförande i krögarföreningen, är inte förvånad över vad utredningen visar.

-Nej, det kan jag inte påstå. Tråkigt nog svärtar det ner hela branschen. Samtidigt känns det jäkligt bra att den här typen av oseriös verksamhet nu granskas offentligt. Det finns tyvärr fler exempel, säger han.

Kollegan Christer "Humlan" Holgersson på Piraten tror också han att resultatet av utredningen kring Buddhas-konkursen slår tillbaka på krog- och restaurangägare.

-Det är bedrövligt, men man ser och hör ju mycket så ärligt talat är jag inte ett dugg förvånad.Att kommunen gjorde affärer med en oseriös krog visar ju bara på att tjänstemännen inte har någon koll alls.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.