1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Positiv utveckling för hotellen

Hotellen i Karlskrona går bättre än någonsin tidigare. 81 422 gästnätter under perioden januari-augusti innebär en ökning med fem procent från föregående år.
Karlskrona • Publicerad 11 oktober 2003

Hösten 2001 kom en nedgång i beläggningen för hotellen i stan. Den höll i sig under hela 2002, med tre procent färre gästnätter än 2001. Men nu har uppsvinget kommit, och det välkomnas av Magnus Broomé, turistchef på Karlskrona kommun.

- Hotellen är konjunkturkänsliga och blir därmed även en värdemätare på aktiviteterna i andra grenar av näringslivet. Roligt att våra satsningar på att attrahera ett lite mer köpstarkt besöksklientel börjar att ge resultat, säger han.

Högsäsongen för hotellen ligger under sommarmånaderna. Framför allt är det fritidsbesökarna som har ökat kraftigt, medan antalet affärsbesökare snarare minskat.

Michael Fransson, hotellchef på First Hotel Ja och Statt, tror på en fortsatt positiv utveckling för hotellnäringen i stan.

- Bokningsläget för hösten ser bra ut och vi ser även en ljusning från affärssidan, vilket är en tendens på att konjunkturen börjar vända, säger han.

jens.lindell@blt.se

0455-770 00

Jens Lindell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.