1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Politikerna som ska styra ditt nya blågröna Karlskrona

Moderatledaren Karl-Gösta Svenson får den finaste posten. Folkpartiets oppositionsråd blir kommunalråd. Och så här kan resten av makten fördelas.
Karlskrona • Publicerad 30 september 2006

I förra veckan blev det klart att socialdemokraterna och vänsterpartiet efter tolv år i majoritet i höst får lämna över till ett minoritetsstyre bestående av den borgerliga alliansen och miljöpartiet.

Den 2 november träffas Karlskronas nya fullmäktigeförsamling för första gången och samtidigt väljs moderaternas gruppledare K-G Svenson till ny ordförande i kommunstyrelsen, efter avgående kommunalrådet Mats Johansson (s).

Men redan i nästa vecka inleder alliansen och miljöpartiet samtal om hur styrelse- och nämndsposter ska fördelas. BLT har talat med flera personer med god insyn i det lokalpolitiska livet och kan i dag avslöja vilka folkvalda som kan få viktiga roller den kommande mandatperioden. Att moderaterna får en dominerande roll står redan klart eftersom alliansen meddelat att platserna fördelas utifrån partiernas storlek. Miljöpartiet tilldelas inga ordförandeposter, men har förhandlat till sig en ersättareplats i kommunstyrelsen, samt ett första vice ordförandeuppdrag i miljö- och byggnadsnämnden och i ytterligare en nämnd.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.