1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Polisens jakt på pyromanen trappas upp

Enligt polisen var fredagens brand strax söder om Tving troligen inte anlagd.
Samtidigt skärps nu jakten på Gnetterydspyromanen.
Karlskrona • Publicerad 8 oktober 2002

Det var i fredags eftermiddag som ett hus i Bråstorp, söder om Tving, började brinna. Huset användes mest som förråd och där förvarades antikviteter till stora värden.

Gnetteryd som ligger en mil norr om Tving har sedan förra sommaren drabbats av ett stort antal anlagda bränder. Därför misstänktes att även fredagens branden var anlagd.

Men efter att polisens tekniker nu undersökt brandplatsen talar mycket för att det finns en teknisk förklaring till branden.

- Det finns tecken som tyder på att det är något med det elektriska, säger Kurt Olsson vid Blekingepolisens spaningsenhet. Det lutar åt att den inte var anlagd.

Jakten på Gnetterydspyromanen går vidare - nu med ökad styrka. Kurt Olsson säger att fler poliser ska hjälpa till med utredningen.

- Det här har varit oss övermäktigt. Nu ska fler poliser frigöras. Det här är prioritet ett just nu.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.