1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Polis tvingades preja bil

Först körde mannen in i en refug, därefter rakt in i en trafikskylt som hakade fast under bilen.
Trots att tre polispatruller tog upp jakten vägrade mannen att stanna och fortsatte sin vansinnesfärd i 8,5 kilometer innan polisen lyckades preja in bilen i en sandhög.
Karlskrona • Publicerad 3 november 2003

Det var strax efter 17.30 på fredagskvällen som den 55-årige mannen från Ronneby uppmärksammades av en trafikant. Mannen körde då omkring och vinglade kraftigt på Rödebyvägen. Han körde in i en refug och strax därefter in i en trafikskylt. Men trots att skylten hakade fast i bilens underrede fortsatte mannen att köra som om inget hänt.

Däcket var borta

Efter 2,6 kilometer släppte skylten och den vingliga färden fortsatte på riksväg 28 in mot Karlskrona. Mannen vek emellertid av vid avfarten upp på E 22 och fortsatte köra i riktning mot Ronneby. En av de efterföljande polisbilarna upptäckte då att bilens vänstra framdäck var borta. Genom att tuta försökte polisen få mannen att stanna, men mannen gjorde ingen ansats att lyda. Vid avfarten till Rosenholm stötte en av polisbilarna till 55-åringens bil med flit och mannen bromsade in och körde in mot Rosenholm innan den stannade. Några poliser gick fram till bilen, men mannen vägrade gå ut. Med batonger slogs flera rutor in i bilen in, men innan någon polis hann få tag på mannen lyckades han starta och köra iväg med bilen in på det gamla militärområdet. Jakten återupptogs och polisen lyckades därefter preja bilen så att den for in i en sandhög inne på området.

Slarvat med medicin

Den vingliga färden blev 8,5 kilometer lång.

Mannen var inte onykter, men har uppgett att han slarvat med sin medicin. 55-åringen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.