Kvinna hittad död - man misstänkt för mord

Karlskrona Artikeln publicerades

En man har häktats misstänkt för mord sedan en kvinnan hittats avliden i en bostad i de norra delarna av Karlskrona kommun.

Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna är död efter att ha hittats skadad i en fastighet i de norra delarna av Karlskrona kommun under torsdagen. En 55-årig man, som sedan tidigare var känd för kvinnan, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Enligt häktningsframställan ska mordet ha begåtts mellan klockan 04 och 06 torsdag morgon. Några timmar senare, vid 08-tiden, greps den 55-årige mannen strax. Senare samma dag anhölls han.

Initialt rubricerades händelsen som mordförsök men omständigheterna har förändrats, säger Mats Dahlén vid polisen.

Enligt SVT Blekinge hittades kvinnan skadad i ett hus utanför Karlskrona. För BLT bekräftar polisen att kvinnan fördes till sjukhus och att bostaden spärrats av för teknisk undersökning. Kvinnan ska ha varit vid liv när ambulansen hämtade henne. På sjukhuset konstaterades senare kvinnan avliden.

Polis och åklagare har varit återhållsamma med information kring ärendet sedan det blev känt.

– I nuläget har jag ingen information att ge, jag kommer ha ett möte med polisen under dagen, sa åklagare Malin Niklasson, förundersökningsledare i ärendet, till BLT under fredagen.

Åklagaren Malin Niklasson har till den 26:e juli på sig att väcka åtal mot den nu häktade mannen.

Malin Niklasson, åklagare.
Malin Niklasson, åklagare.

Inre befäl och presskommunikatörer har inte heller haft någon mer information att tillgå. Under lördagsförmiddagen är polisen fortsatt förtegen och lämnar inte ut någon mer information.

Den 55-årige mannen tilldelades under torsdag eftermiddag en offentlig försvarare. Det blev advokat Pia Lindström men även hon är förtegen.

– Just nu kan jag inte berätta någonting.

Hur mår din klient?

– Självklart mår man aldrig bra när man sitter i arresten, helst inte när man har den här misstanken, säger Pia Lindström.

”Omständigheterna kring ärendet är av känslig natur och därför lämnas inga kommentarer i övrigt”, skriver polisen på sin hemsida.

BLT begav sig till området där det misstänkta mordet ska ha begåtts.

Platsen är naturskönt belägen ett par mil utanför Karlskrona. Grusvägen upp mot huset kantas av lummiga, inhägnade hagar med stenrösen, enar och vackra björkar.

På fredagseftermiddagen var området tyst och stilla. Inga grannar syntes till i det gråmulna vädret. Då och då bröt solen igenom de regntunga molnen, men i nästa stund föll ett stilla sommarregn.

Intill och på gårdsplanen stod flera bilar parkerade, ett par personer kom ut från en ekonomibyggnad men i övrigt syntes inga spår av aktivitet.

Genom fönstren på boningshuset syntes skenet från en lampa, ett fönster på övervåningen stod på glänt men i övrigt var det inget som antydde att det här var en misstänkt brottsplats. Tvärtom såg platsen ut som en idyll. Det enda som antydde något annat var polisens blåvita avspärrningsband som löpte längs hela det rödmålade staketet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.