1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Partitoppen i öppen konflikt med radion

Enligt radioreportern Fredrik Persson har högt uppsatta socialdemokrater försökt tysta kritikerna. Påståendet får partiledningen att gå i taket. ­ Nu måste kanalchefen agera, rasar Mats Johansson.
Karlskrona • Publicerad 26 januari 2006

De socialdemokrater som i radioinslagen påstås kritisera kommunalrådet Mats Johanssons ledarstil kritiserar nu i stället Sveriges Radio Blekinge. Men radioreportern Fredrik Persson tillbakavisar kritiken.

­ De har helt klart utsatts för påtryckningar från de i partiet som står Mats Johansson närmast. Det är Magnus Johansson, Patrik Hansson, Markus Alexandersson och Patrik Enstedt. De sluter upp kring Mats och tvingar kritikerna i partiet att beskjuta reportern.

Vad är det för påtryckningar?

­ Det blir mot dem som man tycker förrått partiet. När Roland Andreasson var här i går verkade det som att han fått en rejäl omgång, säger Fredrik Persson.

Roland Andreasson förnekar dock bestämt att han tystats.

­ Det är en jävligt allvarligt anklagelse. Ingen har utövat några påtryckningar mot mig.

När Patrik Hansson, ombudsman för socialdemokraterna i Blekinge, får höra anklagelserna blir han upprörd.

­ Det är lögn. Är det Sveriges Radio Blekinges uppfattning att vi utövat påtryckningar är det djupt allvarligt. Kanalchefen borde ta sitt ansvar och ta reda på vad som är sant.

Kommunalrådet Mats Johansson kräver att Fredrik Persson ska precisera sina anklagelser.

­ Han har passerat lågvattenmärket. Jag tycker inte att det är acceptabelt och jag kräver nu att Fredrik Persson och Bosse Svensson (kanalchefen) lägger korten på bordet och talar om var de har fått de här anklagelserna ifrån. Fredrik Persson agerar ju uppenbart i politiska syften.

Hur kommer du att agera nu?

­ Mitt förtroende för radion har fått sig en rejäl törn. Jag har sökt Bosse Svensson i två dagar utan att han har behagat att ringa tillbaka, säger Mats Johansson.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.