1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Par fick fängelse efter stölder

Paret blev bjudna på vodka av en bekant.
I gentjänst stal de en förstärkare åt honom.
Blekinge tingsrätt dömde dem i onsdags till fängelse.
Karlskrona • Publicerad 3 maj 2003

I början av april i år anhölls två karlskronabor misstänkta för stöld och häleri. Den 28 mars stal paret en förstärkare till ett värde av 20 000 kronor på DB Ljud och Bild i Vedeby Center. En manlig bekant som tidigare bjudit paret på sprit skjutsade ut dem till affären där han visade förstärkaren som de skulle stjäla. När de trodde att ingen såg dem stoppade de ner den i en plastpåse och överlämnade den till mannen.

Polisen kunde dock gripa mannen och kvinnan då de fångats på bild av en bevakningskamera. Förutom stölderna har de dömts för häleri av en cd-spelare också den stulen på DB Ljud och Bild i Vedeby.

Både förstärkaren och cd-spelaren återfanns vid en husrannsakan i parets gemensamma lägenhet i Karlskrona. Blekinge tingsrätt bedömde att paret gjort sig skyldiga till samtliga åtalspunkter och dömde mannen till tre månaders fängelse, och kvinnan till två månader. Efter avtjänat fängelsestraff kommer paret att utvisas från Sverige. Utvisningsdomen gäller i fem år.

De har även dömts för att ha stulit två mobiltelefoner på Elgiganten i Lyckeby

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.