1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Översyn av ubåt sker i Karlskrona

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab ska sköta översynen av ubåten HMS Halland. Beställningen från Försvarets Materielverk, FMV, är värd 130 miljoner kronor.
Karlskrona • Publicerad 29 september 2014
HMS Halland.
HMS Halland.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Arbetet kommer att utföras vid Saab Kockums anläggning i Karlskrona under 2014-2015.

Vid översynen sker genomgång av all ingående materiel för att säkerställa ubåtens operationella tillgänglighet, enligt ett pressmeddelande från Saab. Enligt HMS Hallands underhållsplan görs denna typ av översyn var sjätte år. En del av det arbete som ska utföras är att definiera framtida behov av underhåll, vilket kan resultera i ytterligare uppdrag som beställs separat under perioden.

– Underhåll av svenska ytfartyg och ubåtar är en viktig del av vår löpande verksamhet. Det är också viktigt för att långsiktigt garantera kundens operativa förmåga, säger Gunilla Fransson, chef för Saabs affärsområde Security and Defence Solutions, i pressmeddelandet.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.