1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den försvarsanställde man som i början av oktober dömdes för sexuellt ofredande av en värnpliktig kvinna har överklagat domen till hovrätten.
Mannen menar att det
inte finns någon orsak för rätten att tro mer på kvinnans version av vad som hände än på hans.
Karlskrona • Publicerad 24 oktober 2002

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna, men Blekinge tingsrätt dömde ändå mannen eftersom rätten ansåg att kvinnan var trovärdig. Mannen dömdes att betala 6 000 kronor i böter, samt ett skadestånd till kvinnan.

Begärde sex

Det ska ha varit i februari som kvinnan sökte upp mannen för att få hjälp i ett privat ärende. Efter det ska mannen ha smekt kvinnans lår, och begärt att få ha sex med henne.

Kvinnan berättade om händelsen för sin chef, och det blev också en anmälan till försvarets personalansvarsnämnd, som redan innan rättegången lämnade beskedet att mannen skulle få sparken om han dömdes.

Mannen menar i överklagandet till Hovrätten över Skåne och Blekinge att han inte uppträtt anstötligt mot kvinnan. Och eftersom ord står mot ord finns det, enligt honom, ingen orsak till varför rätten ska tro mer på kvinnans version.

Osannolikt

I överklagandet står att det måste anses osannolikt att mannen skulle ha antastat den värnpliktiga kvinnan eftersom han väntade besök vid den tidpunkt som ofredandet ska ha skett.

Henrika Åkerman
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.