1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Över 3 000 hotellprotester lämnades

Här får kommunalrådet Mats Johansson (s) 3 103 namn mot hotellet på Gasverkstomten. Men det blev fler. ­ Jag har själv med mig två protestlistor, säger Mats Johansson.
Karlskrona • Publicerad 31 januari 2006

Någon folkomröstning om

hotellet på Gasverkstomten lär de inte bli. Fullmäktige ska förvisso besluta i frågan på torsdag, men majoriteten av ledamöterna är för ett hotell. Trots det valde i går nätverket för hållbar stadsutveckling att återigen lämna över 3 103 namnunderskrifter mot hotellet. Adresser saknades på de förra listorna men har nu samlats in.

Ytterligare två listor ­ Vi lämnar in de här listorna eftersom vi i framtiden inte vill bli ihågkomna som de som inte lyckades få ihop listor som inte var formellt riktiga, säger

Michael Helgesson i nätverket.

Mats Johansson kunde själv bidra med ytterligare två protestlistor som han fått skickade till sig.

­ En liten kupp, jag har själv med mig två protestlistor, säger Mats Johansson.

Ritningarna visas I dag presenterar Elite Hotel ritningarna på hotellet. Hotellet ska byggas i en u-form som öppnas mot kajen. Sidobyggnaderna uppges vara i puts och trä och den bakre delen av hotellet i glas.

Nätverket sa i går att de tänker överklaga Elite Hotels bygglovsansökan.

Bygglov kan överklagas i fyra instanser. De två sista, kammarrätten och Regeringsrätten, måste bevilja prövningstillstånd innan de tar upp frågan.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.