1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

När bingolotterna inte tog slut beslöt sig försäljaren för att sänka priset.
Därmed såldes lotterna för 35 kronor istället för 40.
Men rea på lotter är ett "brott" som kan kosta föreningen tillståndet.
Karlskrona • Publicerad 10 april 2003

Priset på en lott sätts av lotteriarrangören som i sin tur får det godkänt av Lotteriinspektionen.

- Att sänka priset strider mot de regler som både lotteriet och staten sätter upp, säger Leif Flatow, lotteriföreståndare för Bingolotto.

Han går inte så långt som att kalla det ett lagbrott, men berättar att handlingen kan få kännbara följder.

- Först får den ansvariga föreningen en varning, men hjälper inte det kan föreningen bli avstängd och får helt enkelt inte sälja lotterna, säger Leif Flatow.

Därmed kan föreningen gå miste om den viktiga inkomst som lotterna innebär.

Leif Flatow säger att det är cirka fem år sedan han senast hörde talas om personer som sänkt priset på bingolotter för att få dem sålda. Enligt Örjan Nilsson, ansvarig för lotteriet i Blekinge, är det inte något stort problem.

- Det finns omkring 250 000 personer som säljer lotter varje vecka, så det är inte konstigt att det händer att någon gör fel ibland, säger han.

Bingolotto har fått kritik för att lotterna blivit dyrare och antalet personer som spelar har minskat. Men i Blekinge uppskattar Örjan Nilsson minskningen som liten, 15-18 procent från 97/98 och fram till i dag.

- Då pratar vi antal lotter, poängterar han. Men bingolotto är fortfarande ett av de största spelen och vi omsätter 60 miljoner kronor varje lördag.

Annelie Henrysson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.