1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Oro över Ronnebys siffror

Blekingeföretagens totala tillväxt beskrivs som "ett steg i rätt riktning". I Ronneby fortsätter man dock att gå åt fel håll.
Karlskrona • Publicerad 30 september 2014

– Ronneby ligger år efter år här nere i botten av rankingen och häckar. Det är allvarligt och oroande, säger Rolf Hjerpe.

Precis som 2013 så placerar sig Ronneby i botten av Företagarnas och UC:s mätning. Årets placering, 263:a, är åtta placeringar sämre än länets näst svagaste kommun Olofström.

– Ronneby har inte rosat marknaden. En 263:e plats är jättetråkigt, säger Hjerpe.

Fjolårets länsvinnare Sölvesborg kommer på en andra plats med sin 144:e plats i riket. Länets tredje bästa tillväxt finns i Karlshamn.

– Lite överraskande att Karlshamn inte kan visa bättre siffror. Samtidigt gäller mätningen företag som omsätter minst 100 000 kronor och max en miljard. Det kan vara så att Karlshamns stora företag, som AAK, går utanför det och det påverkar så klart rankingen, säger Hjerpe.

I riket i stort är tillväxten överlägset störst i Stockholm. Men även Uppsala och Jämtland är starka områden.

Sämst tillväxt finns i Gävleborg.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.