1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Det blir en helt ny småbarnsavdelning på Skärgårdens Montessori om knappt ett år. Tills dess har hela förskolan också flyttat till nya lokaler på Gullberna.
- Det ger bara fördelar för oss, säger Mårten Ahlberg, ordförande i Skärgårdens Montessoriförening.
Karlskrona • Publicerad 21 januari 2002

Egentligen hade Skärgårdens Montessoriförening målet att starta den efterfrågade avdelningen för småbarn redan till hösten. Barn- och ungdomsnämnden har redan sagt ja till det. Men eftersom ett byte av lokaler var på gång, så anpassade föreningen flytten efter kontakter med kommunen.

- Barn- och ungdomsnämnden hänvisade till att hyreskontraktet på Tullen löpte till och med årsskiftet 2002/03, säger Mårten Ahlberg.

- Egentligen betyder inte förseningen så mycket för oss.

Mjukstart

Det kommer att bli en mjukstart av småbarnsavdelningen redan under hösten. Den syskonavdelning som redan finns kommer också att flytta till Gullberna före årsskiftet.

- Där får vi en mycket bättre miljö, både inomhus och utomhus. Dessutom finns Montessoriskolan intill. Så det är bara fördelar.

- Barnen, föräldrarna och personalen är mycket positiva till flytten.

Inget minskat intresse

Något minskat intresse för kooperativet Skärgårdens Montessori har inte märkts sedan maxtaxan infördes vid nyår. Mårten Ahlberg tror att det dels beror på att kooperativet kommer att kompenseras av Karlskrona kommun för inkomstbortfallet, dels att föräldrarna valt Montessori på grund av pedagogiken och inte på grund av pengarna.

Högre personaltäthet

Kooperativens taxor har tidigare legat under den kommunala dagistaxan. Personaltätheten på Skärgårdens Montessori är också högre än på de kommunala förskolor. Det hoppas kooperativen kunna behålla.

- Vi har representanter från kooperativen i de arbetsgrupper på kommunen som arbetar med maxtaxan, säger Mårten Ahlberg.

- Men ännu har vi inte sett vilka effekter maxtaxan får.

Ann-Marie Andersson

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.