1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Öppen för islamisk kultur i Karlskrona

Kommunalrådet Mats Johansson (s) har aldrig deltagit i en muslimsk bönestund. Men han är positiv till att den islamiska kulturföreningen får ett aktivt fäste i kommunen.
Karlskrona • Publicerad 18 november 2003

- Jag tycker absolut att det är spännande om föreningen vill öppna sina dörrar för Karlskronaborna och bjuda oss på sin kultur och traditioner, säger han.

- Principiellt är det ingen skillnad på vilken kyrka det handlar om. Vi har en tysk kyrka mitt på torget i Karlskrona och självklart kan vi kan ha en moské här också.

Ur det formella perspektivet menar Mats Johansson att en ansökan om att göra gymnastiksalen till föreningslokal ska behandlas på samma sätt som vilken annan bygglovsansökan som helst.

Mats Johansson är ordförande i integrationsberedningen och i den rollen är han positiv till en islamisk förening i gamla gymnastiksalen.

- Det är viktigt att jobba med integrationen på flera plan. Och om islamiska kulturföreningen vill jobba aktivt med dialog och möten är det en mycket spännande fas i integrationsarbetet, säger han.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.