1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

- Det är mycket olyckligt att fyra skolor pekats ut som nedläggningshotade. Det är inget som jag känner till, än mindre diskuterat. Det säger Magnus Johansson (s), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Karlskrona • Publicerad 9 april 2003

Han har just kommit hem från en utlandsresa och mötts av den stormiga debatten som pågår om att det finns planer på att lägga ned Hästöskolan, Kättilsmåla skola, Backaboskolan och Lyckebyskolan.

Upprör i onödan

- Det är en onödig debatt som upprör i onödan, säger Magnus

Johansson. Vi tittar just nu på alla möjligheter att spara pengar i verksamheten. Det är det politiska direktiv som finns.

Magnus Johansson säger att det på kort sikt inte finns några pengar att tjäna på att stänga skolor. I så fall är det med en långsiktig strukturell förändring.

- Det finns pengar att spara på lokaler och personal, säger han. Men att stänga en skola är inget Alexanderhugg. Dessutom kan kostnaden för skolskjutsar äta upp besparingen.

Just nu är allting inom barn- och ungdomsförvaltningen satt under lupp. Arbetet med att hitta besparingar får inte ta alltför lång tid och Magnus Johansson tror att ett skarpt förslag kan vara klart till månadsskiftet maj-juni.

Inte kommer beröras

- Jag kan inte säga att dessa skolor INTE kommer att beröras. Men i dag har i så fall alla föräldrar lika stor anledning att känna oro. Inte bara de skolor som nu råkats pekas ut.

Magnus Johansson säger att han inte vill recensera partikamraten Magnus Alexanderssons uttalande om Hästöskolan.

Alexandersson menar att det

vore bra för integrationens skull att flytta Hästöskolans elever till Sunnadalskolan.

- Det är olyckligt att Hästöskolan pekas ut och därmed är

debatten om integration lika olycklig. Integrationsskäl är ingen hämsko som ligger över Hästöskolan, slår Magnus Johansson fast.

Han tillägger dock att det generellt sett är bra att barn och ungdomar från olika sociala miljöer träffas.

Ann-Marie Andersson

ann-marie.andersson@blt.se

0455-772 25

Fotnot: Alexanderhugg efter Alexander den stores sätt att lösa den så kallade gordiska knuten, alltså bildligt talat ett radikalt sätt att lösa ett problem.

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.