1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Okunskap ledde till fängelse för narkotikasmuggling

Intet ont anande tog den 26–årige polske medborgaren sin medicin med sig när han åkte med färjan till Karlskrona.Nu döms han till 14 dagars fängelse för narkotikasmuggling.
Karlskrona • Publicerad 28 maj 2014

Mannen hade fått medicinen tramadol utskriven av sin läkare i Polen. Men han saknade det speciella intyg som krävs för att få föra in medicinen i Sverige.

– Jag visste inte att det fanns sådana regler, försvarade sig 26–åringen när han greps efter att ha kört i lands från färjan på Verkö.

Han menar att han inte hade något uppsåt att smuggla in tabletterna som klassas som narkotika. Medicinen var för eget bruk.

Men det räcker inte med okunskap för att undgå straff.

Blekinge Tingsrätt menar att 26–åringen har brutit mot gällande införselregler och dömds därför för narkotikasmuggling. Straffet blev 14 dagars fängelse som mannen redan har avverkat genom häktningstiden.

De 100 tabletterna tramadol och 192 milliliter flytande tramadol beslagstogs och det beslaget ska kvarstå.

Fotnot: Tramadol är ett morfinliknande preparat som används för att dämpa smärta.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.