1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nytt sabotage mot äldreboendets bilar

Eklidens äldreboende har fått däcken uppskurna på sina bilar – igen.
Samma sak hände förra våren.
– Vi behöver en personalparkering, säger Tina Cincurak, vårdbiträde.
Karlskrona • Publicerad 6 april 2013

Två gånger på kort tid har någon eller några skurit upp däcken på bilar parkerade utanför Ekliden. När nattpersonalen skulle gå hem i torsdags morse upptäckte man att nio bilar blivit saboterade, både privata och kommunägda.

Förra våren hände samma sak. Då fick Tina Cincurak båda framdäcken uppskurna på sin bil.

–?Jag jobbade till åtta och hade parkerat tätt intill husväggen för att känna mig så trygg som möjligt. När jag kom ut på kvällen och såg vad som hänt fanns det inget att ­göra. Jag fick sova på jobbet, berättar hon.

Tina Cincurak fick betala skadan själv, precis som de drabbade får göra även denna gången. Att skadegörelsen börjat inträffa igen sprider oro och förtvivlan bland personalen på äldreboendet.

–?Det borde finnas en upplyst personalparkering som är inhägnad.

Områdeschef Birgitta Hultqvist berättar att skade­görelsen inte påverkat verksamheten.

–?Det var sjuksköterskornas bilar som blev utsatta och de lagades redan samma dag. I torsdags morse fick de ta sina privata bilar, så det löste sig.

Johanna Bladh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.