1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nya skulder hotar revy i Karlskrona

Peter Wämös nyårsrevyer har hyresskulder på 400 000 kronor.
Nu krävs han också på 59 000 kronor av sömmerskan som sydde revykläderna.
- Vi måste ta beslut i år om vi har råd att fortsätta våra revyer i Karlskrona, säger Peter Wämö.
Karlskrona • Publicerad 10 juni 2004

Inför 2003 års nyårsrevy i Karlskrona fanns det redan 300 000 kronor i hyresskuld från året innan. Den skulden är fortfarande inte betald.

Den har i stället ökad med ytterligare 100 000 kornor.

- Det är otroligt dyrt att hyra Konserthusteatern i Karlskrona och det är frågan om vi kan fortsätta att ha våra revyer här, säger Peter Wämö som sätter upp revyerna genom sitt bolag Karlskrona Musikfest AB.

Andra alternativ

Även om revygruppen inte aktivt har beslutat sig för att lämna Karlskrona har de tittat på andra alternativ, bland annat Karlshamn.

- Vi har tagit in prisuppgifter på Stadsteatern i Karlshamn där vi har möjligheter att sköta garderoben och ta in pengar på det sättet, säger Peter Wämö.

Enligt hans beräkningar skulle revyn ha kostat bolaget mellan 40- och 50 000 kronor i totalhyra om de hade spelat den på Stadsteatern i Karlshamn.

- Räkningen för hyran i Karlskrona slutade på 226 000 kronor, säger han.

Trots bolagets skulder på 400 000 kronor har Karlskrona kommun inga planer på att gå till kronofogden och driva in hyresskulderna.

Vill ha sina pengar

- Då skulle vi sätta bolaget i konkurs, och det är vi inte intresserade av. Vi vill ha våra pengar även om det kommer att ta lite tid, säger kulturchef Ivar Wenster.

Peter Wämös avbetalningsplan till kommunen ligger på 10 000 kronor i månaden.

En räkning som dock har gått vidare till kronofogden är sömmerskans. Hon kräver Peter Wämös bolag på 59 000 kronor för kläder till revyn.

- Vi har bestridit kravet. Vi hade en överenskommelse om vad kläderna fick kosta och det har sömmerskan överskridit, säger Peter Wämö.

Men det finns inget skriftligt avtal med sömmerskan och hon menar att arbetet blev mycket mer omfattande än det muntliga uppdrag hon fick.

Men trots att räkningarna hopar sig över revygänget är det Peter Wämös ambition att sätta upp en nyårsrevy även i år.

- Jag har fått en avbetalningsplan med Karlskrona kommun och vi jobbar för att få ihop pengar till årets produktion, säger han.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.