1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ny byggnad för restaurang och butiker

Det börjar hända saker nere vid Kungsplan, i kanten av Hoglands park.Det nya huset tornar upp sig allt mer och inflyttning för en ny restaurang och butiker väntar efter nyår.
Karlskrona • Publicerad 19 september 2014
Vid Kungsplan. Bygget är på gång nere vid gamla busstorget och några mindre butiker och en restaurang förväntas flytta in efter årsskiftet.
Vid Kungsplan. Bygget är på gång nere vid gamla busstorget och några mindre butiker och en restaurang förväntas flytta in efter årsskiftet.Foto: Mats Blennow

Den gamla byggnaden som bland annat rymt en färgbutik en gång i tiden är riven.

I stället bygger ­företagaren Mikael Blomqvist genom sitt företag Michano AB ett nytt hus på platsen. Det kommer att ha en användbar yta på totalt 350 kvadratmeter. Och ­hyresgäster är redan på gång att förbereda sig

– Det är inte klart exakt hur det blir. Men någon form av restaurang och några mindre butikslokaler är på gång, säger Mikael Blomquist.

Han berättar också att platsen kommer att återställas med ungefär samma utseende som tidigare. Det innebär att den pittoreska innegården också återuppstå – med möjligheter för den tilltänkta restaurangen.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.