1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Barnen på sjukhuset har fått en ny lekplats

Blekingesjukhsuet i Karlskrona har fått sin alldeles egna lekplats.
Under lördagen invigdes den dit alla barn på sjukhuset får leka så mycket de vill.
– Det här betyder jättemycket för bårde barn och anhöriga, säger Carmen Johansson.
Karlskrona • Publicerad 13 oktober 2018
Jenny Petersson, Carmen Johansson, Lena Swärdh och Magnus Jungcrantz invigde lekplatsen med att hugga av bandet som förkunnade att den nu är öppen.
Jenny Petersson, Carmen Johansson, Lena Swärdh och Magnus Jungcrantz invigde lekplatsen med att hugga av bandet som förkunnade att den nu är öppen.Foto: Samuel Abrahamsson

För ett år sedan fick tre anställda på barnkliniken i Karlskrona en idé. De ville göra något för barnen på sjukhuset som kanske inte alltid har så mycket att göra i en kanske inte alltför barnanpassad miljö. Tanken från början var att ställa ut en gunga på en uteplats på taket intill barnkliniken.

Men det blev betydligt mer än så. För det hela mynnade ut i en hel lekplats med lekstuga, gungor och ett piratskepp. Och för de lite äldre barnen finns det en lounge där man kan hänga och ha det skönt.

– Det här betyder jättemycket och vi gör det för alla barn och ungdomar mellan noll och 18 år, säger Carmen Johansson som är barnundersköterska på sjukhuset och en av initiativtagarna.

Under två timmar under lördagseftermiddagen var det öppet för allmänheten att se hur lekplatsen blev som har finansierats genom olika sponsorer.

– Vi vill poängtera att den här platsen är till för alla barn på sjukhuset och inte bara de som ligger inlagda. Utan man kanske har någon anhörig som är svårt sjuk och då kan man också gå hit.

Syskonen Lykke och Lowe Åkesson Olsson gillade en av de nya gungorna som finns på lekplatsen.
Syskonen Lykke och Lowe Åkesson Olsson gillade en av de nya gungorna som finns på lekplatsen.Foto: Samuel Abrahamsson
Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.