1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Missade bruten handled

Kvinnan hade brutit sin handled.
Det missade personalen på äldreboendet i Karlskrona.
När skadan till slut upptäcktes hade benen läkt fel.
Karlskrona • Publicerad 3 november 2005

Kvinnans son har nu gjort en anmälan till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN. Han menar att vårdpersonalen på äldreboendet varit försumlig.

-Vi vet inte vad som hänt utan kan bara konstatera faktum. Efter mycket om och men röntgades handen, och då såg läkaren att frakturen hade läkt ihop någorlunda, säger sonen.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, ska under sommaren ha fått medicin som påverkat hennes balanssinne. Hur frakturen uppstått är okänt, men enligt anmälan ska kvinnan inte fått kontinuerlig tillsyn när medicineringen påbörjades.

Det var de anhöriga som upptäckte och slog larm om att handleden var blå och svullen.

-Min syster sa ifrån att den borde röntgas men det togs det ingen hänsyn till. Sjuksköterskan som var i tjänst under semesterperioden tog beslut om att det inte skulle göras någon röntgen, säger sonen.

De anhöriga insisterade dock och då planerades det in en röntgen i samband med ett annat läkarbesök. Läkaren upptäckte en läkt fraktur som troligen uppstått någon gång under sommaren.

-I dag är handleden inte som den ska vara. Det syns att den är mycket tjockare, säger sonen.

För att få till stånd en utredning av det inträffade valde de anhöriga att göra en anmälan till HSAN.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.