1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Minnesstund för offren på Utöya

På tisdag är det tre år sedan terrorattacken i Oslo och på Utöya.
Då anordnar SSU och Byggnads i Karlskrona en gemensam manifestation i Hoglands park för att minnas offren.
Karlskrona • Publicerad 19 juli 2014
Magnus Manhammar, koordinator för toleransfrågor på Byggnads, Maja Sandberg, ordförande för en av Karlskronas SSU?klubbar och Peter Bergquist ordförande för Byggnads i Karlskrona står bakom minnesstunden på tisdag för offren på Utöya.
Magnus Manhammar, koordinator för toleransfrågor på Byggnads, Maja Sandberg, ordförande för en av Karlskronas SSU?klubbar och Peter Bergquist ordförande för Byggnads i Karlskrona står bakom minnesstunden på tisdag för offren på Utöya.Foto: Andreas Blomlöf
Foto: 

Under minnesstunden väntar diktuppläsning, 69 ballonguppsläpp, en för varje offer, och en föreläsning kring terrorattacken i Oslo och på Utöya och vad som hände efter.

Magnus Manhammar, koordinator för toleransfrågor på Byggnads, kommer att hålla i föreläsningen.

– Det kommer att handla om själva attentatet och om Breiviks ideologiska hemvist. Det är viktigt att prata om det i tider när främlingsfientliga krafter går framåt i Sverige och i Europa, säger han.

Arrangörerna hoppas att många vill komma, alla hälsas välkomna.

– Det som hände var ett hot mot demokratin. Det är viktigt att uppmärksamma det, särskilt nu innan valet, säger Maja Sandberg, ordförande för en av SSU–klubbarna i Karlskrona.

Minnesstunden hålls klockan 18 i Hoglands park i Karlskrona.

Charlotte Rydberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.