1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Regnskurar och inte några högre temperaturer. Men det var som vanligt inte något hinder när det var dags för Holmsjös vårmarknad. Det blev trivsamt trångt med 1000-tals människor - och en häst.
Karlskrona • Publicerad 29 april 2002

Holmsjös två årliga marknader, vår och höst, är alltid välbesökta.

Besökarna kommer långväga ifrån och trängsel blir det allt som oftast, oavsett vädret.

Så trots regnskurar och en stundtals påtaglig brist på någon högre temperatur var det massor med människor som tittade närmare på årets utbud.

Social träning

Vad Texas tittade närmare på berättade han inte. Men ett populärt inslag på marknaden blev den bruna hingsten som helt enkelt fick social träning.

- Han var ganska oregerlig förut. Men nu har vi gått på kurs hos Stefan Forssman och efter bara fem veckor är Texas en helt ny häst, berättar Siv Trulsson.

- Här är det människor överallt, bilar och lastbilar. Trångt och många ljud. Men han är lugn och stillsam. Det är verkligen en stor skillnad.

Elever sålde bröd

Brödförsäljaren sålde bra som vanligt. Det gjorde även sockervaddsditon som traditionsenligt lockade den yngre besöksskaran.

Apropå bröd fanns det också andra som sålde sånt, med gott resultat. Utanför affären, som förmodligen hade en minskad försäljning av den varan i lördags, stod Holmsjös fyror, femmor och sexor och sålde bröd inför framtida skolresor.

Lika stort sug var det dock inte efter hjortronsylten. Det kunde Björn Adenberg, knalle från Växjö, konstatera:

- Visst säljer jag en del hjortronsylt. Men många i södra Sverige vet inte hur det smakar och då drar de sig nog från att köpa.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.