1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förre folkpartiet-ledaren Maria Leissner tog Kvinnor Kan-mässan till Karlskrona. I lördags radade hon upp fp-kvinnor på Klaipedaplatsen. Men Karl-Johan väntade hemma i mammas kök.
Karlskrona • Publicerad 11 september 2006

Det var inget hastigt inhopp i valrörelsen för att lägga fokus på annat än dataintrånget som skakat folkpartiet den senaste veckan. Maria Leissner, partiledare för fp 1995-1997, var sedan lång tid tillbaka inbjuden av partiets Blekingedistrikt för att delta i torgmöten i Karlskrona och Karlshamn. Hon var helt enkelt anlitad för att presentera länets fp-kvinnor som kandiderar till kommun, landsting och riksdag.

- Kvinnofrågor är viktiga för mig, och har alltid varit det. Jag var till exempel med i arbetet med att ta Kvinnor Kan-mässan till Karlskrona. Så det här ville jag gärna göra, säger Maria Leissner innan hon intar scenen på Klaipedaplatsen i Karlskrona.

Hoppfull Hon är hoppfull för partiets räkning. Dataskandalen har visserligen präglat veckan som gick, men valarbetet har gått vidare.

- I stället för att tynga valarbetarna har det blivit ett jävlar annamma. Det är så härligt att se. Dessutom är det uppenbart att människor vill få information om vår politik, säger Maria Leissner.

- Folk lastar inte partiet för det några få gjort.

Blekingebesöket innehöll dock inte bara kvinnor, val och politik. Fredagen ägnades bland annat till att leta reda på Karl-Johan. Maria Leissner och hennes mor gav sig ut i markerna kring Vieryd och fann det de sökte. En hel del Karl-Johansvampar plockades.

Inga utlandsuppdrag - Efter alla år i utlandet som bland annat ambassadör är det just sådant jag saknar och tänker ägna mig mer åt nu. Det är så härligt att plocka svamp. För tillfället känns det inte aktuellt med några nya utlandsuppdrag, säger Maria Leissner.

- Men jag säger inte aldrig.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.