1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Manhammar kryssar fram mot Stockholm

Än är inte alla kryssen räknade. Men Magnus Manhammars (s) ihärdiga personvalskampanj verkar ha givit utdelning.
Karlskrona • Publicerad 19 september 2006

I Karlskrona har han hittills fått 1 017 egna röster, nästan tio procent av de räknade kryssen. Därmed har han fått flest personröster av alla socialdemokratiska riksdagskandidater i Blekinge.

Om det fortsätter så kan vallistans femtenamn få en av länets tre socialdemokratiska riksdagsplatser - och därmed peta ner tredjenamnet Peter Jeppsson.

- Jag säger som jag har sagt tidigare: det är bara att gratulera den som får flest kryss, säger Peter Jeppsson, som även är nominerad till barn- och utbildningsnämnden i hemkommunen Sölvesborg.

- Om jag inte kommer in i riksdagen har jag det kommunala uppdraget att ta mig an, säger han.

Vill avvakta resultatet Före valet kritiserades Manhammars personvalskampanj av distriktsombudsmannen Patrik Hansson, som anklagade honom för att mörka kampanjkassan.

I går kväll ville Hansson inte uttala sig om de preliminära röstsiffrorna.

- Nej, jag vill avvakta det slutgiltiga resultatet, säger han.

Inte heller Magnus Manhammar vill säga för mycket innan samtliga röster är räknade.

- Jag tar inte ut någonting i förskott, det blir nog spännande in i det sista, säger han. Men visst känns det jätteroligt med allt stöd.

Hur känns det att eventuellt peta ut Peter Jeppsson?

- Både jag och Peter har haft en väldigt god relation. Väljarna får avgöra vem som får komma till riksdagen. Jag ser inget konstigt i det.

Engblom före Johnson Kerstin Andersson, s-vallistans andranamn, är den som hittills har fått näst flest kryss bland s-politikerna: drygt sex procent av personrösterna.

I går kväll hade kryssen i 28 av Blekinges 108 distrikt räknats igenom.

En annan politiker som har fått många kryss är moderaternas Annicka Engblom. Med sammanlagt 953 kryss hade hon i går kväll kryssat sig förbi Jeppe Johnsson som fått 410 röster.

Mariam Naraghi
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.