1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mångfald lockar inte Karlskrona

Karlskrona kommun är medarrangör till en konferens i Uppsala om mångfald.
Över 150 gäster från hela landet kommer.
Men inte en enda från Karlskrona ska delta.
Karlskrona • Publicerad 12 april 2005

I dag inleds integrationskonferensen Mångfald för en hållbar utveckling i Uppsala som Integrationsverket, Karlskrona kommun och nio andra kommuner har arrangerat. Tanken är att ge goda exempel på hur främlingsfientlighet kan motarbetas och hur integrationsarbetet kan fördjupas.

Ingen från Karlskrona

Över 150 personer från kommuner över hela landet deltar i konferensen. Men från Karlskrona kommun dyker inte en enda representant upp i dag. Varken politiker eller tjänstemän.

-Det är tråkigt att Karlskrona inte kan delta men vi hoppas att kommunen ska komma igen, säger Björn Wendin, arbetsmarknadsexperten på Integrationsverket.

Mats Johansson (s), ordförande i kommunstyrelsen och i integrationsberedningen menar att just tisdagar är illa valda för Karlskronas del.

Vid fel tillfälle

-Hade den här konferensen inte legat på en tisdag då kommunstyrelsen träffas hade intresset varit betydligt större. Alla vi politiker i integrationsberedningen sitter också i kommunstyrelsen och flera inbjudna tjänstemän deltar också i kommunstyrelsen, säger Mats Johansson.

Han menar att datumet är illa valt eftersom det också krockar med skolriksdagen som genomförs den här veckan.

Är integrationsarbetet i Karlskrona på väg att falla i glömska?

-Absolut inte. Det är inte en konferens i Uppsala som avgör integrationsarbetet i Karlskrona. Det är i arbetet med sysselsättning och validering som jobbet görs. Om vi glömmer det är priset högt.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.