1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Man kastade sten – polis sköt varningsskott

En man kastade under natten sten mot polishuset i Karlskrona.
Han begav sig sedan till ett bostadshus där han efter flera timmars förhandlingar kunde gripas.
Mannen är nu anhållen för skadegörelse samt försök till grov misshandel mot polisman.
Karlskrona • Publicerad 1 oktober 2019
Foto: Annelie Henrysson

En polispatrull avlossade varningsskott i samband med ett ingripande mot en man i Karlskrona, sent på måndagskvällen. Mannen i fråga ska ha kastat sten mot polispatrullen.

Händelsen ska ha inletts strax innan kl 23. Enligt polisen ska mannen ha krossat fönster på polisstation i Karlskrona med sten, för att därefter lämna platsen till fots.

Foto: Annelie Henrysson

Ett vittne ska dock ha följt efter mannen på avstånd och på så vis anträffade en polispatrull mannen utomhus längs Sunnavägen. På platsen ska mannen ha kastat sten mot polismännen.

– Polisen har skjutit varningsskott efter att ha blivit angripna av mannen, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i region Syd, till Sydöstrans och BLT:s nattredaktion.

Därefter ska mannen ha begett sig in i ett bostadshus.

Flera polispatruller, insatsstyrkan och en förhandlare kallades in till platsen enligt Kvällsposten. Vid 01.30-tiden på tisdagen kunde mannen gripas.

– Vilka resurser vi hade på platsen vill jag inte gå in på, säger polisens presstalesperson, Katarina Rusin.

Mannen anhölls för skadegörelse och försök till grov misshandel men släpptes senare under tisdagen. Misstankarna kvarstår.

Foto: Annelie Henrysson
Foto: Annelie Henrysson
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.