1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Man dömd för att ha slagit sin dotter

Den 32-åriga mannen slog till sin 19 månader gamla dotter så hårt att hon slungades in i väggen. När mamman hindrade honom från att slå igen hotade han att slå henne också. I går dömdes han till skyddstillsyn och vård.
Karlskrona • Publicerad 9 juni 2004

Det var i mitten av juli förra året som mannen gav sig på sin dotter. Han låg och vilade medan dottern lekte. Hon satt lite på honom, revs en aning och lekte alldeles intill mannen.

Det uppskattade 32-åringen inte. Enligt mamman, som var i samma rum, reste han sig på armbågen och slog till dottern på kroppen. Slaget var så hårt att den lilla flickan slungades in i väggen 30-40 centimeter bort. Flickan blev rädd och förtvivlad. Han höjde sin hand igen, som för att slå en gång till.

Gick emellan

Då gick mamman emellan och höll i hans arm. Hon berättar i förhör att mannen var svart i blicken och uppenbart mycket arg. Han frågade i samband med det om han skulle slå henne också.

Kvinnan tog barnet och flydde ur lägenheten. Flickan undersöktes på Blekingesjukhuset, där skadorna dokumenterades. Hon hade rodnader på ryggen, armen och i pannan.

Mannen nekar

Mannen nekar till att ha slagit barnet. Han medger att han varit upprörd, men inte mer. I går dömdes 32-åringen vid Blekinge tingsrätt till skyddstillsyn för misshandel och olaga hot. Han skall också betala sammanlagt 13 000 kronor i skadestånd till flickan och mamman.

32-åringen får redan psykiatrisk vård och äter dämpande medicin. Den vården skall fullföljas enligt domen. Han skall också genomgå ett brottsförebyggande program.

En nämndeman ville fria 32-åringen och anmälde skiljaktig mening. Nämndemannen anser att det inte var tillförlitligen styrkt att mannen hade något uppsåt att skada barnet.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.