1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lyckad drakbåtsfestival trots regn och ruskväder

Vädret var inte på Drakbåtsfestivalens sida i år. Men takten slogs på trummorna och professionella styrmän höll kursen i tävlingarna. Och på land roade sig både barn och vuxna bland knallar, mat och på tivolit.
Karlskrona • Publicerad 21 juni 2004

Det var tionde gången som det arrangerades Drakbåtsfestival i Karlskrona. Vädret är en maktfaktor i sammanhanget och det märktes. Regn och blåst gjorde att det inte kom lika mycket folk som vanligt. Men trots det räknar arrangörerna med att det sammanlagt kom och gick 15 000 - 20 000 personer under fredagen och lördagen.

Inne i fjärden hölls de traditionella tävlingarna. Där hördes de taktfasta trumslagen när drakbåtarna gjorde upp. Vid rodret stod i år styrmän från Malmö, mycket rutinerade sådana, som såg till att kursen hölls. Säkerheten var hög med följebåtar och en redan uppblåst räddningsflotte klar om någon skulle hamna i vattnet.

Knallar och mat

På land var det traditionell marknad med knallar och mat. I serveringstältet åt och drack de som ville. Från scenen kom både musik och humor. Det senare stod Sibbamålarevyns Alma och Göta för.

Tivolit bjöd på nöje för både ung och gammal. Där fanns både magvändande attraktioner och rälsbundna åkdon för de minsta.

Drakbåtsfestivalens ledning var nöjd efter årets arrangemang. Det som är en liten besvikelse är att det är få företag i Karlskrona som ställer upp med lag.

- Men vi är på det stora hela nöjda. Vi siktar på att köra nästa år också. Det är bara att hoppas att fler företag ställer upp, säger Jan-Erik Matthisson.

Även annan vattensport dök upp på fjärden. Det kördes wakeboardtävlingar, som var en del i årets tävlingsserie i sporten. Åkarna gjorde också uppvisningar för drakbåtsbesökarna.

Regn kylde känslor

Polisen var också nöjd efter årets upplaga. Sannolikt kylde regn och blåst ner de hetaste känslorna. Det blev inte värre än en vanlig helg och det krävdes inte speciellt många ingripanden under arrangemanget.

Resultat klass 1 (23-mannalag):

1. Jämjöhallen

2. WSAP Hamburg

3. Ronneby Miljö & Teknik AB

Klass 2 (13-mannalag):

1. JR Olssons Elteknik, Ronneby

2. NCC Karlshamn

3. Fauresia Exhaust System AB Lag 1

I femkampen segrade JR Olssons Elteknik, Ronneby.

goran.lindh@blt.se

0455-772 38

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.