1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lewéns löften och utspel:

Karlskrona • Publicerad 7 november 2005

September 2005: Kent Lewén lovar att han fortsättningsvis ska sitta med på handikappnämndens möten för att stötta sina partikamrater i alliansen och hålla ett vakande öga över hur ordförande Birger Wernersson (s) leder sammanträdet.

Resultat: Han dyker inte upp på mötet.

Lewéns kommentar: -Just då höll vi på med budgeten och därför hann jag inte. Dessutom var det inga heta ärenden vid det tillfället.

September 2005: Kent Lewén övervägde starkt att anmäla handikappnämndens sammanträde till länsrätten eftersom ordförande Birger Wernersson sägs ha lagt locket på debatten.

Resultat: Ingen anmälan finns hos länsrätten. Vare sig från Kent Lewén eller alliansen.

Lewéns kommentar: Ibland behöver vi politiker få överväga ett beslut. Jag funderade över nyttan med att överklaga och fann ingen.

September 2005: Kent Lewén lovar att rädda jobben för de psykiskt handikappade anställda i bland annat Wämöparken. "Dessa människor har rätt till sina jobb" säger han.

Resultat: Det finns inga öronmärkta pengar för de 40 jobben i alliansens skuggbudget. Det finns en pott på tre miljoner kronor men den är avsatt för ökade LSS-kostnader.

Lewéns kommentar: Den potten kan vi använda till de handikappade i Wämöparken om det behövs. Och räcker inte pengarna till båda sakerna så gör vi en tilläggsbudget.

Oktober 2004: Kent Lewén motsätter sig att Arenabolaget, som ska driva Vodafone Arena Rosenholm, ska vara helägt av kommunen. Han vill att näringsliv och föreningsliv ska sitta med i bolaget. "Det är inte förhandlingsbart" säger han.

Resultat: Kent Lewén röstar ja till att Arenabolaget blir helägt av kommunen. Ägandet ska dock omprövas om något år.

Lewéns kommentar: Det var bråttom med bolagsbildningen och i stället för att votera ned förslaget fick jag in en klausul om att ägandet ska omprövas senast 2007. Även om det inte finns ett löfte om ändrat ägande så ser jag en jätteöppning.

Juni 2003: Kent Lewén rasar över att hyrorna i äldreboendet af Klint höjs. En tvårummare kostar 6700 kronor och Lewén säger "Om jag någon gång i livet ska överklaga ett beslut så blir detta det första".

Resultat: Ingen anmälan finns hos länsrätten. Varken från Kent Lewén eller från fyrklövern (nuvarande alliansen).

Lewéns kommentar: Jag gjorde bedömningen att jag inte hade något forum att överklaga till.

Augusti 2002: Kent Lewén rasar över att folkpartiets valaffischer blivit överklistrade med klistermärken från Ung Vänster. "Vi kommer att skicka en räkning till Ung Vänster för de kostnader som extraarbetet innebär" säger han.

Resultat: Varken vänsterpartiet eller Ung Vänster har fått någon faktura.

Lewéns kommentar: Kostnaden blev så liten att det hade sett löjligt utom vi hade skickat en faktura. Dessutom drabbades Ung Vänsters affischer av klistermärken från vårt parti som någon hade tagit från vår valbyrå.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.